top of page

do 22 sep

|

Geeraard de Duivelsteen

Samen stad maken

Een lezing over innoverende stadsprojecten door beloftevolle ontwerpers, waaronder de Sint Antonius Abtkerk.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Samen stad maken
Samen stad maken

tijd & locatie

22 sep 2022, 20:00

Geeraard de Duivelsteen, Geraard de Duivelstraat 1, 9000 Gent, België

over dit evenement

Stad Gent helpt beloftevolle en lokale architecten aan een ontwerpopdracht. De Gentse stadsbouwmeester werkte een procedure uit om beloftevolle architecten met een lokale Gentse binding aan een publieke ontwerpopdracht te helpen. De eerste resultaten zijn gekend!

Het gaat hierbij om kleinere ontwerpopgaves, waarin niettemin gezocht wordt naar een innoverende ontwerphouding. De procedure aanstellingsleidraad omvat diverse opdrachten zoals ontwerp voor sites, gebouwen en interieurs; ontwerp van straten, pleinen en parken; of stedenbouwkundig ontwerpend onderzoek en masterplannen. De eerste resultaten zijn er. Wij tonen projecten die op deze wijze in Gent tot stand zijn gekomen en die binnenkort het stadsbeeld van Gent zullen wijzigen.

OFFICEU architects for urbanity + Atelier Arne Deruyter | Sint-Antonius Abtkerk in Meulestede

De Sint-Antonius Abtkerk in Meulestede krijgt een nieuw leven als polyvalente ruimte voor cultuur- en wijkgebonden activiteiten. Onder beheer van de vzw Meulestede zullen er onder meer concerten, tentoonstellingen en beurzen plaatsvinden. De Stad Gent zal de kerk renoveren en herinrichten.

De kerk en het interieur hebben erfgoedwaarde, en het orgel is beschermd als monument. Het kerkschip verandert niet structureel, maar wordt wel opgefrist. Het interieur wordt opnieuw geschilderd en uitgerust met een nieuwe verwarmingsinstallatie met het oog op concerten en andere activiteiten.

De sacristie krijgt een nieuwe invulling als foyer met een keuken. In de waardevolle sacristiekasten kan mogelijk een vestiaire ondergebracht worden. De ruimte boven de sacristie kan gebruikt worden als polyvalente ruimte of artiestenloge.

Aan de buitenzijde van de sacristie komt een aanbouw in een fijne stalen structuur. Die aanbouw biedt ruimte voor een zomerfoyer, sanitair en een terras. Klimplanten kunnen de pergolastructuur op termijn begroeien en zo een mooie groene overgang maken van de kerk naar Meulestedepark.

Gratis voor leden, €7 voor niet-leden en €5 voor studenten

Reserveren via https://archipelvzw.be/nl/agenda/704/samen-stad-maken

Welkom!

Deel dit event

bottom of page