top of page

zo 19 mei

|

In de wijk

Opening ROER

Een nieuw buurthuis in de wijk.

Opening ROER
Opening ROER

tijd & locatie

19 mei 2024, 11:00 – 16:00

In de wijk, Roerstraat 5, 9000 Gent, België

over dit evenement

Groot nieuws: het voormalig Open Huys 't Eilandje in de Roerstraat (het “Roerhuisje”) opent opnieuw de deuren en wordt “ROER”. De initiatiefnemers (de buurtbewoners, CC Meulestede, Stad Gent en het Wijkbudget)) hopen dat het daar terug een warme ontmoetingsplek mag worden voor jong en oud, voor de wijk.

Momenteel wordt de site opgefrist en gebruikskaar gemaakt en de officiële opening  voorbereid. 

Deze is voorzien tijdens de Muidefeesten, op 17-18 en 19 mei. 

Met de steun van “Samen aan zet” plannen we op vrijdag 17/05 (18u) een open buurtreceptie, zeg maar de officiële opening van ROER.

Op zaterdag 18/05 is ROER open tijdens de Rommelmarkt van de Muidefeesten en op zondag is er de “BYOM-BBQ”, (Bring Your Own Meat), een barbecue waarbij ROER zorgt voor de hete kolen, groentebuffet, drankjes, borden en bestek maar de buurtbewoners zelf hun vlees mee brengen en dit (het concept van “buurtinitiatief”) gezellig samen bakken. (we voorzien een aparte bbq voor vegie en  halal). 

Inschrijven kan hier.

Voor wat staat ROER nu?

ROER staat ter beschikking van de buurt, zowel particulieren als verenigingen zijn er welkom, aan een goedkoop tarief. Verenigingen kunnen er terecht voor occasionele, naast vaste activiteiten op een welbepaald moment.

ROER zal vast open elke woensdag en donderdagnamiddag van 14u tot 18u. En op vrijdag vanaf 17u voor een aperitiefje na het werk.

Wat kan er allemaal? Van babyborrels tot seniorenkaartnamiddagen, van buurtsoep maken tot een spelletjesavond, van vriendenbijeenkomst tot naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding, gewoon een koffietje of pintje drinken in de tuin, of een wijkvergadering, tot het uitwerken van een wild idee, petanquenamiddagen, verjaardagen..., noem maar op: de initiatiefnemers mikken dus op een heel brede invulling.

ROER wordt door Stad Gent uitbesteed aan CC Meulestede dat instaat voor het beheer van de site. De concrete uitbating van ROER gebeurt door een vereniging van wijkbewoners, een burgerinitiatief.

ROER, Roerstraat 5 te 9000 Gent

Info: www.ccmeulestede.be-

Email: roer@ccmeulestede.be

Deel dit event

bottom of page