top of page

do 07 sep

|

Voorhaven Park

Jazz in ‘t Park

Jazz in onze wijk.

Jazz in ‘t Park
Jazz in ‘t Park

tijd & locatie

07 sep 2023, 18:00 – 10 sep 2023, 23:00

Voorhaven Park, Voorhaven Park, 9000 Gent, België

over dit evenement

Van 7 tot en met 10 september vindt Jazz in ’t Park plaats in het Voorhavenpark. Vier dagen lang presenteert het festival het beste van de hedendaagse jazz, inclusief de vele subgenres. En dat volledig gratis!

Jazz in 't Park is dit jaar aan de 30ste editie toe en dat jubileum wordt gevierd met een muzikaal programma om duimen en vingers bij af te likken. 

Jazzprimeurs

Op vrijdagavond speelt de veelgeprezen Naima Joris in primeur een programma met eigenwijze covers. Op zaterdagavond beloven Flat Earth Society en David Bovée met Boggamasta III nieuwe pieken van muzikale losbandigheid en ondeugd.

Op zondag wordt het podium bezet door de grootste namen van de Belgische jazz. Onder meer Bert Joris, Michel Herr en Michel Hatzigeorgiou brengen een hommage aan de iconische 'jazzket' Toots Thielemans, en niemand minder dan de Belgische jazzlegende en gitaarvirtuoos Philip Catherine sluit de feesteditie af.

B-jazz International Contest

Naast grote namen is er ook plaats voor opkomend talent. Jazz in ’t Park ontvangt met grote trots de 43ste finale van de B-Jazz International Contest, een internationale wedstrijd voor jonge, talentvolle muzikanten georganiseerd door Muziekmozaïek vzw. Twee Belgische en vier internationale bands strijden op donderdag, vrijdag en zaterdag om de felbegeerde eerste plek.

Prachtige locatie

Het gratis festival trekt voor de 30ste editie naar het recent aangelegde Voorhavenpark in de bruisende Muide. Geniet vanop de pergola van het zicht op de stad en de haven met zijn historische kranen en oude loodsen ... en van de muziek natuurlijk. Rond de concertzone staan speeltoestellen en andere elementen.

Deel dit event

bottom of page