top of page

za 25 jun

|

In de wijk

Fiets for speed 2

Fietsen for ferkeersfeiligheid

Fiets for speed 2
Fiets for speed 2

tijd & locatie

25 jun 2022, 17:00

In de wijk, Bibliotheekstraat, 9000 Gent, België

over dit evenement

Met deze fietstocht, vertrekkend aan het Baudelopark tot het Voorhavenpark brengen Gentenaars, Critical Mass Gent en buurtbewoners graag de verkeersveiligheid in Gent (opnieuw) onder de aandacht van het stadsbestuur. Het seizoen van de straatraces, gevaarlijk rijgedrag en knalpot staat voor de deur. De burgemeester kondigde vorig jaar in september nieuwe maatregelen aan (vb. inbeslagname) en met de zomer in het verschiet verwachten wij Gentenaars dat hier ook wordt op ingezet.

Buurtbewoners die in de klappen vallen (vorig jaar en met de dood tot gevolg) en waarvan de dader niet wordt gevonden zijn hemeltergend en mogen wij niet laten passeren.

Gentenaars, Critical Mass Gent en buurtbewoners van wijken die zeker met straatraces, knalpot en ander gevaarlijk rijgedrag in contact komen verzamelen op zaterdag 25 juni om 16:45 (vertrek 17:00) aan het Baudelopark (Bibliotheekstraat). Vandaar leggen we met de fiets en onder begeleiding van live muziek volgend parcours af en eindigend met een drankje in het Voorhavenpark:

Baudelopark (Bibliotheekstraat) - Ottogracht - Krommewal - Sluizeken - Rodelijvekensstraat - Tolhuislaan - Antoon Sanderusstraat - Doornzelestraat - R40 - Dok Noord - Muidebrug - Muidepoort - Meulesteedsesteenweg - Liverpoolstraat - Voorhavenpark.

Wandelaars, buurtbewoners en fietsers zijn meer dan welkom om 18u in het Voorhavenpark voor een drankje.

Politie Gent voorziet de begeleiding van de tocht, waarvoor dank.

Iedereen neemt op eigen verantwoordelijkheid deel. De organisatie is niet verantwoordelijk voor mogelijke ongelukken.

Deel dit event

bottom of page