top of page

do 14 apr

|

In de wijk

Concert : Takeshi's Cashew ◦ Omar Dahl - Bar Bricolage

Een kleurrijke fusie met vintage synthesizers, fluiten, rare surfgitaren, veel ruimte-echo en elektronische downtempo beats. Resultaat? Een prachtige, dansbare potpourri van wereldmuziek en clubgeluid.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Concert : Takeshi's Cashew ◦ Omar Dahl - Bar Bricolage
Concert : Takeshi's Cashew ◦ Omar Dahl - Bar Bricolage

tijd & locatie

14 apr 2022, 19:00

In de wijk, Chinastraat 1, 9000 Gent, België

over dit evenement

Takeshi's Cashew (Laut&Luise, Berlijn) is een nieuwe psych-funk groep die de grenzen van de clubcultuur, wereldmuziek en 70's psychedelica aftast. De zes leden zorgen voor een kleurrijke fusie met vintage synthesizers, fluiten, rare surfgitaren, veel ruimte-echo en elektronische downtempo beats. Resultaat? Een prachtige, dansbare potpourri van wereldmuziek en clubgeluid.

In 2020 kwam Takeshi's Cashew met debuutalbum "Humans In A Pool" op de proppen. Zelf geproducet en opgenomen in hun kleine diy-studio in Wenen. De plaat neemt je mee op reis door het kosmische krautrock, cumbia, afrobeat & disco en wordt alleen live overtroffen. Dat beloofd.

Omar Dahl valt niet meteen binnen een hokje te plaatsen. De vernuftige combinatie van synths, blaas- en snaarinstrumenten opent een nieuw register binnen elektronische muziek. De dansbare beats en zwoele melodieën zijn hoorbaar beïnvloedt door muziek uit de Arabische wereld en de Balkan.

Begin 2022 werd de laatste hand gelegd aan de band’s nieuwste EP. Deze komt later dit jaar nog uit bij het Duitse Underyourskin Records, en wordt aan het grote publiek voorgesteld op Bar Bricolage!

Tickets

Deel dit event

bottom of page