top of page

do 16 feb

|

In CCM

Concert: Raman.

Gentse jonge wolf, hard uit het hart.

Concert: Raman.
Concert: Raman.

tijd & locatie

16 feb 2023, 20:00

In CCM, Meulesteedsesteenweg 515, 9000 Gent, België

over dit evenement

RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die, eens hij je eenmaal vastgrijpt, nooit meer loslaat.

De muziek begint ergens in de Gentse achterbuurten, een verinnerlijking van frontman Simon Raman.

Sinds maart 2016 brengt hij solo of met band alternatieve rock ‘n’ roll met steeds een voet in blues- en rootsgronden.

Met een steeds back to basic allure vervult hij een ruwe maar soulvolle sound dat doet denken aan oudere zielen zoals Chris Whitley, Jeff Buckley en Triggerfinger. Afwisselend akoestisch en elektrisch, hard uit het hart.

Hij bewees zich als winnaar van Gents muziekconcours Jonge Wolven in 2016 reeds als opkomend talent. Een groeispurt volgde, hij won de publieksprijs op de Student Rock Rally 2017 en kaapte in datzelfde jaar de welverdiende hoofdprijs weg tijdens de finale van Oost-Vlaams rock concours Oost.best, nu ook gekend als Sound Track. In 2018 werd ontvangen als artist in residence in muziekclub N9. Maturiteit en Gentse waarde werd bestendigd door de uitreiking tot 1e laureaat tijdens de uitreiking van de prestigieuze Karen Vernimmenprijs, gevolgd door een culturele huldiging door Stad Gent. In 2019 presenteerde hij zijn eerste EP in een uitverkochte Minard Schouwburg in Gent.  Dit werd gevolgd door een nieuwe single Talkin’ in 2021 met eerste airplay op o.a. Radio Willy en Studio Brussel.

In de zomer van datzelfde jaar besloot hij om solo verder te gaan en deed reeds de support van Trixie Whitley, Novastar en Admiral Freebee.

Welkom in Café De Kring.

Deel dit event

bottom of page