top of page

za 07 okt

|

In de wijk

Bazaar Circulair Gent

Gratis workshops en weggeefplein

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bazaar Circulair Gent
Bazaar Circulair Gent

tijd & locatie

07 okt 2023, 13:30 – 18:00

In de wijk, Meulesteedsesteenweg 515, 9000 Gent, België

over dit evenement

Als groenen zetten we Gent op de kaart als een toonaangevende circulaire stad van Europa. In dit belangrijke jaar voor de verkiezingen is het tijd om onze successen te vieren en terug te kijken op hun cruciale impact op onze stad, economie en het milieu. Bovendien willen we de kansen en uitdagingen binnen de circulaire economie voor zowel Gent als Europa bespreken en verkennen.

We verbreden onze horizon naar het Europese niveau, waar we als groenen intensief werken aan wetten die de circulaire economie in de hoogste versnelling zetten. Tijdens dit evenement ga ik in gesprek met Schepen van Milieu, Klimaat en Wonen Tine Heyse en delen we onze inzichten over de toekomst van een circulaire economie.

Daarnaast delen Gentse ondernemers Lieven D'Hont en Esther Laga hun waardevolle ervaringen vanuit het veld, waardoor we een beeld krijgen van de praktische toepassingen van circulaire principes in onze stad.

Tijdens onze circulaire markt kun je niet alleen genieten van heerlijke hapjes en drankjes, maar ook kennismaken met diverse circulaire initiatieven uit Gent. Je leert hoe je beter kunt recycleren, hergebruiken en repareren, en krijgt praktische tips voor het verlengen van de levensduur van kleding, het repareren van je fiets of het maken van je eigen ecologische voedselwraps. Aarzel niet om je in te schrijven voor een van onze gratis workshops want de plaatsen zijn beperkt!

Heb jij nog spullen liggen die je zelf niet meer gebruikt, maar toe zijn aan een tweede leven? Breng ze dan mee naar ons weggeefplein. Wie weet doe je er iemand plezier mee!

Laat je inspireren door de denkers en doeners uit Gent en draag bij aan de groeiende beweging richting een duurzamere, circulaire samenleving.

Programma

  • 13:30 -15:00: welkomsdrankje en hapje en panelgesprek.
  • 13:30-17:00: weggeefplein
  • 15:00 - 18:00: café circulair met workshop circulaire levensstijl
  • 15:30 - 17:30: workshop oude kleren hergebruiken: furoshiki en tawashi (inschrijven verplicht!)

Info en inschrijving: https://www.groen.be/bazaar_circulair_gent

Deel dit event

bottom of page