top of page

ma 27 jun

|

In CCM

ArcelorMittal geeft uitleg.

Het Gents Klimaatforum ontvangt graag ArcelorMittal voor het eerste publieke gesprek over zijn klimaatbeleid en de relatie met de stad en haar burgers.

ArcelorMittal geeft uitleg.
ArcelorMittal geeft uitleg.

tijd & locatie

27 jun 2022, 20:00

In CCM, Meulesteedsesteenweg 515, 9000 Gent, België

over dit evenement

ArcelorMittal liet het voorbije jaar meermaals weten dat het een ambitieus klimaatbeleid wil voeren. De staalproducent, goed voor zeventig procent van de CO2-emissies op het Gentse grondgebied, wil klimaatneutraal werken. Daarom investeert het bedrijf – samen met de overheden – de komende jaren zwaar in onder meer een hoogoven die op termijn ‘groen staal’ zal produceren. Het gaat om een miljardeninvestering, die van de fabriek tegelijkertijd de spil moet maken van de Gentse circulaire industrie. Dat is niet alleen belangrijk nieuws voor klimaat en luchtkwaliteit maar ook voor de duizenden werknemers van ArcelorMittal en de hele Gentse regio. Gent zou immers niet dezelfde stad zijn zonder zijn staalreus, zijn vele hoogwaardige banen en zijn expertise in het maken van dit onmisbare basismateriaal. Het Gents Klimaatforum ontvangt graag ArcelorMittal voor het eerste publieke gesprek over zijn klimaatbeleid en de relatie met de stad en haar burgers.

Organisator: Het Gents Klimaatforum is een netwerk van maatschappelijke actoren die in samenwerking met de lokale overheid de strijd tegen de klimaatcrisis in de Gentse regio wil bevorderen/versnellen.

Deel dit event

bottom of page