top of page

vr 03 jun

|

In de wijk

Vanaf 3/6 - Tentoonstelling: Inborst

Een tentoonstelling van Griet Callewaert en Martina De Cuyper.

Vanaf 3/6 - Tentoonstelling: Inborst
Vanaf 3/6 - Tentoonstelling: Inborst

tijd & locatie

03 jun 2022, 20:00 – 23:00

In de wijk, Redersplein, 9000 Gent, België

over dit evenement

CC Meulestede nodigt je uit op "Inborst", een meer dan merkwaardige tentoonstelling van Griet Callewaert en Martina De Cuyper. Dit op 4 en 5, en 11 en 12 juni van 10 u tot 17 u, in de Sint Antonius Abtkerk. Met een belevingsmoment/vernissage op vrijdag 3  juni. Curator is Maren Duflou.

Je me pose, je me dépose, je me repose.

J'ouvre le coeur,

J'écoute le silence à l'intérieur.

(door Thierry Janssen)

Dit is het vaste ritueel en werkwijze van kunstenaars Griet Callewaert en Martina De Cuyper voor deze tentoonstelling: voor beiden op papier tekenen, telkens 40 minuten gaan zitten en dan reflecteren, mediteren, stilstaan en luisteren naar de binnenkant. Kunst opborrelend  "van binnen uit", met als resultaat een vertaling op papier  van ervaren emoties. Deze aanpak is gegroeid uit de zitsessies met acteur Peter De Graef: een pleidooi voor zitten in de zin van mediteren in de puurste vorm, nodig om het binnenste te onderhouden.

Griet Callewaert en Martina De Cuyper hanteren een verschillende stijl maar hun werk is toch  complementair en verbonden met elkaar door het identieke maakproces.

Ervaar hun werk  mee op een belevingsmoment / zitsessie op vrijdag 3 juni om 20 u in de kerk: ga even zitten tussen de tentoongestelde kunstwerken, stop de chaos van de buitenwereld, hou het even stil en kijk naar "Inborst". Kunstenaar Martina De Cuyper  begeleidt deze sessie.

En dan volgt een receptie.

Meer dan van harte welkom.

Deel dit event

bottom of page